Gå till innehåll

15 minuter konst: In the power of our unexpressed or unrecognized feelings

25 juni kl. 12.15–3 september kl. 12.30
En guide pekar mot en skulptur gjord i trä.

Foto: Robin Åhlgren

Varje tisdag kl. 12.15 har du möjlighet att ta del av en övergripande introduktion till utställningen "In the power of our unexpressed or unrecognized feelings".

Information

Mer om utställningen

En glänta med en bäck och pinnar, en aktstudie av den nakna människokroppen och en resejournal från södra Frankrike, skriven av fyra unga män från föreningen Röda Bögar. Bortom den urbana staden, finns queera liv i rurala miljöer och bygder som i mindre städer och samhällen. I grupputställningen "In the power of our unexpressed or unrecognized feelings", utforskas betydelsen av naturen som plats för icke-binära kroppar, identitet och konstnärligt skapande. I video, fotografi, objekt och installation förkroppsligas uppkomsten av nya vägar till självomsorg, varandet och läkning för olika identitetsprocesser. Med såväl nyproducerade verk som inlånade verk, är det en stor glädje att presentera konstnärerna Alex Rosa, Conny Karlsson Lundgren och A. Karlsson Rixon.

*Titeln på utställningen är ett citat av Audre Lorde, 1978, afro-amerikansk författare, människorättsaktivist och feminist. Lorde beskrev sig själv som “black, lesbian, mother, warrior, poet”.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro konsthall

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se