Gå till innehåll

Boksamtal: Things Change Anyway

Evenemang

Misprint från Things Change Anyway, MC Coble och Louise Wolthers

I samband med utställningen "In the power of our unexpressed or unrecognized feelings", bjuder Örebro konsthall in till ett samtal om konstnärsboken ”Things Change Anyway(2023) som tilldelades Svenska Fotobokspriset 2024.

Information

Mer om evenemanget

Ett samarbete mellan den icke-binära, trans* konstnären MC Coble och konsthistorikern Louise Wolthers som delar med sig av olika typer av metamorfoser i livet där kroppen, relationen och naturen står i fokus. Boken består framför allt av fotografier från parets privata bildarkiv som kompletteras med fem essäer av Wolthers och tolv montageteckningar av Coble.

”Things Change Anyway” är en undersökning av betydelsen av fotografi, att se och att bli sedd. De ut valda fotografierna - som sträcker sig över ett decennium och presenteras i radikal, icke-linjär redigering är råa, autentiska och ocensurerade. En del fotografier dokumenterar Cobles pågående könstransition inklusive kirurgi, depression och svåra möten med den svenska sjukvården – också under covid, och skilda sätt att läka som att få handlingskraft. Ett annat tema är Wolthers utmaningar med klimakteriet och hur paret åldras tillsammans såväl som såväl som kopplingar mellan arter och queera temporaliteter.

Samtalet börjar med en introduktion av MC Coble och Louise Wolthers som presenterar konstnärsboken och läser upp utvalda delar av essäerna. Samtalet avslutas med ett modererat samtal och frågor från publik.

Kl. 18-18.05 Samtalet introduceras, intendent Camilla Påhlsson
Kl. 18.05 -18.45 Presentation av konstnärsboken, MC Coble och Louise Wolthers
Kl. 18.45 -19 Samtal och frågor från publik

Samtalet sker på engelska. I samarbete med Nerikes Pride och RFSL Örebro.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro konsthall

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se