Gå till innehåll

Öppen visning

Evenemang

Ta del av en öppen visning av den pågående utställningen Drawing a Breath med konstnären Sara Wallgren. Under visningen får du en fördjupad inblick i utställningen och de olika konstverken som visas.

Information

Mer om evenemanget

Ta del av en öppen visning av utställningen Drawing a Breath med konstnären Sara Wallgren och få en fördjupad inblick i utställningen och de olika konstverken som visas. Visningen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.

Om utställningen:

Jag tänker mig att allt börjar med ett andetag. En sång, ett ord eller att livet generellt måste börja med att vi lånar luft ifrån vår omgivning.

I utställningen Drawing a Breath möter vi ett landskap av andetag, tecknade och på olika sätt materialiserade i kropp, rum och ljud. Titeln refererar till kopplingen mellan att teckna och skapa ljud, ett andetag formas till hörbar röst när luften pressas ut. En linje får form i samma andetag. I det inre rummet möter vi en nytolkning av det mytomspunna verket ”Spem in Alium” av Thomas Tallis, en engelsk kompositör och kyrkomusiker verksam i början på 1500-talet som skapade kompositionen för ett befintligt oktagonalt rum och ett 40-tal sångare. Wallgren utforskar tillsammans med kompositören Joe Cave sångens relation till den omgivande arkitekturen liksom andetagens förkroppsligande genom sången.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Örebro konsthall

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se