Ny utställning i The Contemporary Garage

Utställningen Som en fågel av Johan Ibrahim Adam öppnar 8 december.

Utställningen pågår mellan 8 december – 23 februari 2024.

Om utställningen

I utställningen Som en fågel möter vi bland annat en målning föreställande en sädesärla. Denna lilla fågels karakteristiska rörelsemönster, dess konstanta rörelse upp och ner, vävs samman med vår egen tvekan och svängningar i det moderna samhället. Sädesärlans ständiga vickande på stjärtfjädrarna blir en metafor för samhällets velighet gentemot sig självt när det kommer till frågor som klimat, tillhörighet och utanförskap.

Fotografierna som utgör kollaget i målningen är tagna i Ödeby och Kägleholm.

Även skatan, en varelse som ofta förknippas med att samla och samlas, gestaltas i utställningen tillsammans med sitt stora bo. Hennes bo blir en metafor för de boenden och livsstilar vi själva skapar och upprätthåller och genom att belysa detta som en konstnärlig allegori för överflöd, uppmanar utställningen till eftertanke kring vårt eget ansvar och hur vi kan omforma vårt förhållande till konsumismen.

Om Johan Ibrahim Adam

Jag inspireras av livet på, inuti och omkring mig, precisionen i natur och vetenskap, och av öppenheten i spirituellt tänkande och livet självt.

Jag leker med små detaljer tills de förvandlas till storslagna idéer, och ibland med enorma tankar som i slutändan blir näst intill obefintliga. Leken genomförs med en mängd olika material och medier såsom måleri, glas, textil och poesi.

Min konstnärliga forskning utforskar individuella och kollektiva erfarenheter, kombinerar fakta med fiktion och vidrör sociologiska ämnen. Jag tänker på vad vår historia och politiker har att berätta för oss, med målsättningen att på ett lekfullt sätt beröra seriösa ämnen för att granska våra samhällsvisioner.

Mitt färg- och formspråk har utvecklats från teckning och måleri till glas, textil, performance, poesi och skulptur. Många av mina konstverk bär på en stark historia som grundats i reflektioner på samhällspress angående nutida politik och historiska (miss)uppfattningar.

Datum & tider:

8 december – 23 februari 2024

Parkeringsgaraget Victoriagaraget är öppet 06-22 alla dagar i veckan.

Plats:

Victoriagaraget är ett centralt beläget parkeringsgarage som har ingångar från Kungsgatan 15 och Nygatan 35.

Tillgänglighet:

Hiss finns vid ingången på Kungsgatan 15. Utställningen är gratis att besöka.

Senast uppdaterad:

Publicerad: